Hyppää sisältöön
Maiju Tammisen kasvokuva

Maiju Tamminen, eläinlääkäri ja kaupallinen johtaja

1. Kuka olet?

Maiju Tamminen, eläinlääkäri ja kaupallinen johtaja. Kirjoitin Rilusta 1999.

 

2. Millaiset eväät Rilu antoi maailmalle?

Oikein hyvät. Minulla ei ollut lukioaikana hajuakaan, mitä tekisin ”isona” tai mitä lähtisin opiskelemaan. Rilun opit ovat kuitenkin riittäneet kolmeen korkeakoulututkintoon.

 

3. Mitä Rilussa tapahtunutta muistat erityisellä lämmöllä?

Kavereideni imussa opiskelin pitkän fysiikan ja kemian. Vaikka olin porukan huonoin, teki yhteisöllisyys opinnoista mielenkiintoisia. Lämmöllä muistelen etenkin vanhojen tansseja sekä yhtä joulu(tai kevät-?)juhlanäytöstä, jonka valmistelu ja esittäminen oli mahtavaa. Rilun opettajat olivat hyvin opiskelijalähtöisiä, ja jos osoitti lahjakkuutta tai kiinnostusta johonkin aineeseen, sai aina henkilökohtaista tukea ja kiitosta. Opettajista etenkin persoonallinen Kari Kariluoto on jäänyt mieleen.

 

4. Vapaat terveiset.

Vaikka nykyään lukio-opinnoissa menestyminen vaikuttaa entistäkin enemmän jatko-opintoihin pääsyyn, ei kannata stressaantua, vaikka ei vielä tietäisikään, mitä haluaa lukion jälkeen tehdä. Kaikkea aikaa ei myöskään tarvitse käyttää pänttäämiseen. Aikaa on ja elämä harvoin menee niin kuin sen on suunnitellut. Utelias asenne ja opinnoista innostuminen vievät pitkälle!