Hyppää sisältöön
Kasvokuva Sanna Saarelasta.

Sanna Saarela, Suomen Harrastajateatteriliiton toiminnanjohtaja

 1. Kuka olet?
  Sanna Saarela, koulutukselta teatteritaiteen maisteri ja työskentelen Suomen Harrastajateatteriliiton toiminnanjohtajana. Valmistuin Rilusta 2000.
 2. Millaiset eväät Rilu antoi maailmalle?
  Yleissivistys laajentui ja tutkinto antoi mahdollisuuden jatko-opintoihin. Mahdollisuus tehdä useita taide-aineita laajensi omaa taidekäsitystä.
 3. Mitä Rilussa tapahtunutta muistat erityisellä lämmöllä?
  Teatteri vei jo lukioaikana mennessään ja välillä opintoihin keskittyminen oli hankalaa. Muistan useammankin kerran kun olin jo lyömässä hanskoja tiskiin ja menin silloiselle vararehtorille Sinikka Hämäläiselle kertomaan että eiköhän mun lukio ollut tässä. Sinikka oli kuitenkin niin innostava ja kannustava opettaja, että tulin joka kerta hänen luotaan intoa puhkuen ja uskoen siihen että jaksan ja pystyn. Sinikkaa muistelen edelleenkin suurella lämmöllä, hän on taitava pedagogi ja kannustava opettaja.
 4. Vapaat terveiset.
  Jokainen oppii omalla tavallaan ja jokaisella on omat kiinnostuksen kohteet. Kannustan tarttumaan erityisesti niihin asioihin, mitkä sytyttävät ja herättävät mielenkiinnon. Niihinkin, jotka tuntuvat olevan kaukana omalta mukavuusalueelta. Silloin kun asiat tuntuvat, niillä on merkitystä ja kauaskantoiset vaikutukset. Opiskelu on aina sinua varten, ei päinvastoin.