Hyppää sisältöön

Ohjeita ja aikatauluja lukiotaipaleen alkuun

 • Tervetuloa opiskelemaan Riihimäen lukioon! Olet tehnyt hyvän valinnan, sillä Riihimäen lukio on erinomainen koulu, jossa opiskelijat viihtyvät. Monipuolisten valinnanmahdollisuuksien johdosta saat lukiovuosiesi aikana hyvät valmiudet kohdata jatko-opintojen haasteet.

  Ensimmäisen vuoden opintosi koostuvat suurelta osin kaikille yhteisistä opinnoista, mutta lukujärjestykseesi mahtuu myös valinnaisia opintoja, joita sinun on mahdollista suorittaa toisesta jaksosta alkaen. Kahden ensimmäisen jakson lukujärjestykset tehdään sinulle pääsääntöisesti valmiiksi. Opintoja suunnittelet lisää opotunneilla.

  Ensimmäisen vuosikurssin ryhmänohjaajat:

  24a      Juha-Pekka Sinivuori
  24b     Sasu Turunen
  24c      Maarit Jarho
  24d      Maarit Koskinen
  24e      Annina Palmujoki
  24f      Heidi Turunen

  Vietä mukava ja rentouttava kesä. Tavataan elokuussa!

  Terveisin
  Kari Jukarainen
  rehtori

 • Olet saanut sähköpostiisi linkin, jonka kautta otat opiskelupaikan vastaan. Vaihtoehtoisesti voit ottaa opiskelupaikan vastaan kirjautumalla Oma Opintopolku -palveluun. Kirjautuminen Oma Opintopolkuun vaatii vahvan tunnistautumisen (esim. verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen).

  Muista ottaa opiskelupaikka vastaan sähköisesti viimeistään  torstaina 27.6.2024. Toivomme kuitenkin, että otat paikkasi vastaan mahdollisimman pian yhteishaun tulosten julkistamisen jälkeen.

  Tämän lisäksi sinun on ilmoittauduttava lukuvuodelle 2024-2025. Huoltaja tekee ilmoittautumisen täyttämällä Wilmassa lukion huoltajatunnuksilla opiskelijatietolomakkeen.

  Oma opintopolku
  1. Luo lukion Wilma-tunnus sähköpostiisi saamiesi ohjeiden mukaisesti.
  2. Huoltaja täyttää opiskelijatietolomakkeen Wilmassa omilla tunnuksillaan.
  3. Ilmoita mahdollinen erityisruokavaliosi lukion sivuilla olevilla lomakkeilla to 27.6.20 24 mennessä. Katso ohje ja lomakkeiden linkit kohdasta Ruokavaliot.
  4. Tarkista aikataulu ja ohjeet tietokoneen käyttöönottoon.
  5. Vietä mukava loma!
 • Lukio lähetettää Opintopolkuun ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen Wilman-avainkoodin tunnuksen luomista varten.

  Riihimäen lukion Wilma on osoitteessa https://riihimaki.inschool.fi. Jos tunnuksen luominen  ei onnistu, varmista, että osoite on oikea, koska varsinkin peruskoulunsa Riihimäellä käyneet saattavat vanhasta muistista mennä peruskoulun Wilmaan.

  Luothan tunnuksen mahdollisimman pian. Wilmasta näet mm. tulevan opintorymäsi ja ryhmänohjaajasi sekä ensimmäisen jakson lukujärjestyksen. Opintoryhmätietoa tarvitset esimerkiksi tietokoneisiin käyttöönottopäivän aikataulua varten.

  Huoltajalle lähetetään Wilma-avainkoodi Opintopolussa olevaan sähköpostiin. Lukion Wilmassa  kohdassa Lomakkeet on opiskelijatietolomake, jonka huoltaja tarkistaa ja päivittää hyvissä ajoin ennen lukion alkua. Näin meillä on yhteystiedot ajantasalla ja yhteistyö lukion ja kodin välillä toimii sujuvasti.

  Vismalla on omilla sivuillaan perusteelliset ohjeet Wilmatunnuksen luontiin: Wilma huoltajan ohje

  Ohjeessa käydään läpi myös tilanne, jossa huoltajalla on jo Wilma tunnus lukion Wilmaan ja saman tunnuksen alle halutaan lisätä toinen opiskelija.

 • Erityisruokavaliolomakkeet ilmoitetaan lukion nettisivuilla olevilla sähköisillä lomakkeilla.

  Lue huolellisesti erityisruokavalio-ohje

  Lomake/lomakkeet täytetään  27.6.2024 mennessä. Näin varmistetaan, että sinulla on ruokavaliosi mukaista lounasta tarjolla opintojesi alusta lähtien.

  Linkit lomakkeisiin:

 • Lukion opiskelijat saavat oppimateriaalit ja tietokoneet käyttöönsä lukiolta.

  Koneen käyttöönotto tehdään opintoryhmittäin (Näet oman opintoryhmäsi Wilmasta)  tiistaina 6.8.2024 seuraavan aikataulun mukaan:

  24a  klo 9.00

  24b  klo 10.00

  24c  klo 11.00

  24d klo 13.00

  24e klo 14.00

  24f klo 15.00

  Jotta saat tietokoneen, tulee sinun ensin hyväksyä Wilmassa oleva lomake:

  Tietokoneen lainaus – käyttöehdot, jonka jälkeen huoltaja pystyy hyväksymään lomakkeen Tietokoneen lainaus – huoltajan hyväksyntä. 

  Lomakkeet löytyvät Wilman kohdasta Lomakkeet. Molemmat kohdat tulee olla hyväksyttynä, jotta sinulle luovutetaan kone.

 • Lukio aloitetaan Vanhassa salissa avajaisilla ja ryhmänohjauksella torstaina 8.8.2024 klo 9.30.

  Varsinainen lukujärjestyksen mukainen opetus alkaa perjantaina 9.8.2024.

 • Lukuvuodelle 2024-2025 koulumatkatuen voi hakea Omakelassa jo ennen koulun alkua. Tuen voi hakea, kun on vastaanottanut opiskelupaikan.

  Tuen hakemiseen tarvitaan verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenn. Jos alaikäinen opiskelija ei voi hakea tukea itse, huoltaja voi tehdä hakemuksen opiskelijan puolesta.

  Linkki ohjeisiin ja hakemuksen tekemiseen: https://www.kela.fi/koulumatkatuki