Hyppää sisältöön

Ohjeita ja aikatauluja lukiotaipaleen alkuun

 • Tervetuloa opiskelemaan Riihimäen lukioon! Olet tehnyt hyvän valinnan, sillä Riihimäen lukio on erinomainen koulu, jossa opiskelijat viihtyvät. Monipuolisten valinnanmahdollisuuksien johdosta saat lukiovuosiesi aikana hyvät valmiudet kohdata jatko-opintojen haasteet.

  Ensimmäisen vuoden opintosi koostuvat suurelta osin kaikille yhteisistä opinnoista, mutta lukujärjestykseesi mahtuu myös valinnaisia opintoja, joita sinun on mahdollista suorittaa toisesta jaksosta alkaen. Kahden ensimmäisen jakson lukujärjestykset on tehty sinulle pääsääntöisesti valmiiksi. Opintoja suunnittelet lisää opotunneilla.

  Ensimmäisen vuosikurssin ryhmänohjaajat ovat seuraavat:

  23a      Heidi Muumäki (saksa, ruotsi)
  23b     Kirsti Hokkanen (psykologia)
  23c      Jari Suomalainen (fysiikka, matematiikka)
  23d      Minna Nurmela (fysiikka, matematiikka)
  23e      Eero Valovirta (liikunta, terveystieto)
  23f       Timo Rajamaa (historia, yhteiskuntaoppi)
  Vietä mukava ja rentouttava kesä. Tavataan elokuussa!

  Terveisin
  Kari Jukarainen
  rehtori

 • Olet saanut sähköpostiisi linkin, jonka kautta otat opiskelupaikan vastaan. Vaihtoehtoisesti voit ottaa opiskelupaikan vastaan kirjautumalla Oma Opintopolku -palveluun. Kirjautuminen Oma Opintopolkuun vaatii vahvan tunnistautumisen (esim. verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen).

  Muista ottaa opiskelupaikka vastaan sähköisesti viimeistään  torstaina 29.6.2023. Toivomme kuitenkin, että otat paikkasi vastaan mahdollisimman pian yhteishaun tulosten julkistamisen jälkeen.

  Oma opintopolku
  1. Luo Wilma-tunnus sähköpostiisi saamiesi ohjeiden mukaisesti.
  2. Huoltaja täyttää opiskelijatietolomakkeen Wilmassa omilla tunnuksillaan.
  3. Ilmoita mahdollinen erityisruokavaliosi lukion sivuilla olevilla lomakkeilla 30.6.2023 mennessä.
  4. Tarkista aikataulu tietokoneen käyttöönottoon.
  5. Vietä mukava loma!
 • Lukio lähetettää Opintopolkuun ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen Wilman-avainkoodin tunnuksen luomista varten.

  Riihimäen lukion Wilma on osoitteessa https://riihimaki.inschool.fi. Jos tunnuksen luominen  ei onnistu, varmista, että osoite on oikea, koska varsinkin peruskoulunsa Riihimäellä käyneet saattavat vanhasta muistista mennä peruskoulun Wilmaan.

  Luothan tunnuksen mahdollisimman pian. Wilmasta näet mm. tulevan opintorymäsi ja ryhmänohjaajasi sekä ensimmäisen jakson lukujärjestyksen. Opintoryhmätietoa tarvitset esimerkiksi tietokoneisiin käyttöönottopäivän aikataulua varten.

  Wilma-avainkoodi lähetetään myös Opintopolussa olevaan huoltajan sähköpostiin, ja toivomme, että myös huoltajat luovat tunnuksen hyvissä ajoin. Lukion Wilmassa on  kohdassa Lomakkeet on opiskelijatietolomake jonka huoltaja tarkistaa ja päivittää hyvissä ajoin ennen lukion alkua. Näin meillä on yhteystiedot ajantasalla ja yhteistyö lukion ja kodin välillä toimii sujuvasti.

  Vismalla on omilla sivuillaan perusteelliset ohjeet Wilmatunnuksen luontiin: Wilma huoltajan ohje

  Ohjeessa käydään läpi myös tilanne, jossa huoltajalla on jo Wilma tunnus lukion Wilmaan ja saman tunnuksen alle halutaan lisätä toinen opiskelija.

 • Erityisruokavaliolomakkeet ilmoitetaan lukion nettisivuilla olevilla sähköisillä lomakkeilla.

  Lue huolellisesti erityisruokavalio-ohje

  Lomake/lomakkeet täytetään  30.6.2023 mennessä. Näin varmistetaan, että sinulla on ruokavaliosi mukaista lounasta tarjolla opintojesi alusta lähtien.

  Linkit lomakkeisiin:

 • Lukion opiskelijat saavat oppimateriaalit ja tietokoneet käytöönsä lukiolta.

  Koneen käyttöönotto tehdään opintoryhmittäin (Näet oman opintoryhmäsi Wilmasta)  maanantaina 7.8.2022 seuraavan aikataulun mukaan:

  23a  klo 9.00

  23b  klo 10.00

  23c  klo 11.00

  23d klo 13.00

  23e klo 14.00

  23f klo 15.00

  Jotta saat tietokoneen, tulosta alla oleva käyttöoikeussopimus ja täytä se yhdessä huoltajasi kanssa. Jos et pysty tulostamaan lomaketta, voit noutaa lomakkeen lukion kansliasta 19.6.-21.6. tai 1.-4.8. klo 9-14. Ota lomake täytettynä mukaasi, kun tulet maanantaina 7.8. noutamaan konetta!

  Tietokoneen käyttöoikeussopimus 2023

 • Lukio aloitetaan Vanhassa salissa avajaisilla ja ryhmänohjauksella keskiviikkona 9.8.2023 klo 9.30.

  Varsinainen lukujärjestyksen mukainen opetus alkaa torstaina 10.8.2023